Welkom op de website van Rotary Club Gent-Prinsenhof

Van harte welkom bij Rotary Gent Prinsenhof, sinds meer dan 30 jaar een club met enthousiaste leden, die elk op hun manier en met hun insteek SERVE TO CHANGE LIVES. Wetende dat we samen met zo’n 1,2 miljoen Rotariërs wereldwijd de handen in elkaar slaan om een positieve bijdrage aan de maatschappij te leveren, houdt ons scherp. 

Rotary Gent Prinsenhof is zowel lokaal als internationaal actief. Zo stonden we aan de wieg van de vzw Voedselondersteuning Gent en blijven we ons hiervoor verder heel gedreven inzetten. Maar ook het internationale project Polio Plus kan op ons rekenen. Dankzij Rotary International is Polio quasi uitgeroeid.  In 1985 telden we nog 125 polio-endemische landen met 1.000 geïnfecteerde kinderen per dag, in 2018 twee landen (Afghanistan en Pakistan) met 33 gevallen.  Rotary doet verder, tot het woord Polio enkel nog in de geschiedenisboeken staat.

Gent-Prinsenhof focust ook op de (kwetsbare) kinderen en jongeren in onze maatschappij.  Zij zijn onze toekomst. Onze steun betreft niet alleen materiële steun, maar ook en vooral hulp op het vlak van ontplooiing, ontwikkeling, weerbaarheid, zelfvertrouwen. Toen de natuur zich in de zomer van 2021 in Wallonië van haar hardste kant liet zien, hebben we ons aandacht gericht op de getroffen kinderen. De situatie was schrijnend en maakte ons bijzonder nederig. Schrijnend omwille van de situatie waarin mensen moesten overleven, nederig omwille van de slagkracht van de natuur, de wake up call die niemand onberoerd laat. Dankzij de steun aan een lokaal contact konden we weeskinderen laten rechtveren uit deze allesvernietigende natuurramp. Toen Sinterklaas weer voor de deur stond, maar niet in elk schoentje iets kon neerleggen kwamen de innerlijke sinterklazen en pieten bij onze clubleden weer naar boven. We verzamelden nog nooit zoveel speelgoed. Op 900 Gentse kindersnoetjes konden we een lach toveren. Op naar nog meer gelukkige kindergezichten. 

Onze club steekt graag de handen uit de mouwen om elkaar en anderen te helpen. Jaarlijks worden nieuwe projecten, groot en klein, opgetuigd zodat we onze goede doelen blijvend kunnen ondersteunen. Want samen kunnen we het verschil maken! Samen met onze hechte club, maar ook met onze onze partners van Rotaract Gent Prinsenhof, Rotary Dortmund Neutor (D) , Rotary Lille Septentrion (F) en Rotary Op ’t Seyst (NL).


Het is mij dan ook een eer om deze uitzonderlijke vriendengroep voor te zitten.

 

Dankbare Rotarische groeten, 

 

Stefaan Van den Abeele

Voorzitter Rotary Club Gent Prinsenhof 2021-2022

 

Leer hier meer over de 6 Gentse Rotary Clubs

Leer hier meer over de 6 Gentse Rotary Clubs: