Welkom op de website van Rotary Club Gent-Prinsenhof

Welkom bij Rotary Gent Prinsenhof.

  zaterdag 1 juli 2023

“VREDE IS DE GROND WAAR HOOP WORTEL SCHIET”

 Welkom bij Rotary Gent-Prinsenhof, een club bestaande uit een 60-tal dynamische en geëngageerde leden, openstaand voor diversiteit in leeftijd, achtergrond en expertise. Dit zorgt ervoor dat we boeiende projecten kunnen realiseren in onze directe omgeving en ook ver daarbuiten. Betrokkenheid van alle leden is hierbij een hoeksteen van onze organisatie.

Graag willen we dit werkjaar extra aandacht besteden aan de mentale gezondheid. Na de gekende pandemie zijn de psychische problemen een grote uitdaging voor onze maatschappij.

 Het internationaal jaarthema is Give Hope in the World. Met zijn allen proberen we ons steentje bij te dragen aan de wereldvrede. De acties die we afgelopen jaar hebben ondernomen om de bevolking van Oekraïne te steunen zijn hiervan een voorbeeld alsook de getroffen rampgebieden zoals Turkije/Syrië die onze logistieke steun kregen. Maar eveneens blijven we ons inzetten voor een polio-vrije wereld.

 Rotary helpt de voorwaarden te scheppen voor vrede, kansen en een toekomst die het waard is om geleefd te worden; Door door te gaan met waar we goed in zijn, door open te blijven en bereid te zijn om te veranderen, en door onze focus te houden op het opbouwen van vrede in de wereld en in onszelf, helpt Rotary een vreedzamere wereld te creëren - een meer hoopvolle wereld.

 Steeds welkom op één van onze activiteiten.

 

Annelies BILLIET

Voorzitter 2023-2024